Allen: in klank en kwaliteit niet te evenaren

Copyright: Allen Organ Benelux 2017 - Realisatie: Dogravo Drukwerkverzorging, Damwâld

Huiskamer en Kerk

Voor de Benelux hebben wij de meest actuele en gangbare Allen modellen geselecteerd. Qua versterking zijn de Allen orgels voor huiskamer en kerk gelijk. Door de superieure klank en draagkracht van Allen orgels, zijn vele versterkers en speakers overbodig. Standaard zijn alle modellen uitgevoerd met Console Controller voor wijzigen van allerlei handige instellingen en speelhulpen. Het Chimes register wordt vrijwel altijd vervangen door Trompet of Kromhoorn 8 vt. De meubels zijn standaard in eiken of noten uitvoering en in vele kleuren leverbaar en met uitzondering van de Historique modellen voorzien van houten roldeksel met slot. Voor de Benelux zijn de orgels voorzien van luxe Concaaf pedaal. Garantie: voor de Benelux: 15 jaar. Voor beschikbare orgelstijlen en garantie: zie link Orgelstijlen & intonatie.

Chancel modellen:

Naast de drie Historiqeu modellen heeft deze serie zeven Chancel modellen.

De Historique modellen beschikken naast de Nederlandse orgelstijl, standaard over nog drie tot vijf orgelstijlen. Zie stoplist en beluister demo's. De Chancel modellen hebben standaard de stijl Nederlands, meer stijlen (vier tot zes) zijn een optie. Zie stoplist/registers en beluister demo's. De modellen CF 17 tot CF 62 kunnen voorzien worden van zelfactiverende trekregisters.

Historique I: met 24 stemmen

Historique II: met 28 stemmen
Historique III: drie klavieren met 34 stemmen

Chancel:

CF 4: met 28 stemmen

CF 10: met 28 stemmen

CF 17: met 33 stemmen

CF 32: drie klavieren met 38 stemmen

CF 42: drie klavieren met 50 stemmen

CF 52: drie klavieren met 57 stemmen

Bravura modellen

Kenmerken voor deze modellen zijn: standaard houten klavieren met instelbare toetsdruk. De modellen vanaf L 229 kunnen worden voorzien van zelfactiverende trekregisters. De modellen L 6 heeft naast de Nedelandse orgelstijl drie extra orgelstijlen, de andere modellen vijf extra orgelstijlen. Zeer actueel zijn de GeniSys Voices. Met uitzondering van het model L6 is GS Voices standaard. Naast de bestaande stemmen kunnen met GS Voices 6-8 stemmen naar eigen keuze worden toegevoegt. Klik op het gewenste model, voor disposities/stoplist en beluister demo's.

L 6: met 27 stemmen

L 229: met 33 stemmen + 6 GS-stemmen

L 239: met 45 stemmen + 6 GS-stemmen

L 324: drie klavieren met 38 stemmen + 8 GS-stemmen

L 333: drie klavieren met 50 stemmen + 8 GS-stemmen

L 343: drie klavieren met 58 stemmen + 8 GS-stemmen

 

Vraag info voor grotere en afwijkende modellen. Lijsten met uitgebreide dispositie en orgelstijlen beschikbaar. Zie ook: Orgelstijlen & intonatie.

 

Introductie GeniSys Stemmen

GeniSys Stemmen Demo

Allen Organs - Bouwproces

Allen Premium Klavieren

Demo-filmpjes

GeniSys-stemmen

(engelstalig)