Allen Organ Company

Vanaf 1939 is the Allen Organ Company te Macungie - USA. fabrikant van hoogwaardige kwaliteitsinstrumenten. Sinds 1971 brengt Allen digitale (kerk)orgels op de markt. In deze fabriek werken nu ongeveer 250 mensen. Allen heeft wereldwijd meer dan 90.000 orgels geplaatst.

Naast de ontwikkeling door ingenieurs, bijgestaan door pijporgel adviseurs en ontwerpers, worden in eigen fabriek vrijwel alle componenten en meubels voor de orgels zelf gemaakt. Uitsluitend hierdoor kan Allen een hoge kwaliteit garanderen, met voor de Benelux 15 jaar garantie.

 

Betreft de klank: vaak is de gedachte, een Amerikaans orgel, dus ook een Amerikaanse klank. Dit is echter niet juist, want Amerika heeft veel minder orgelcultuur dan Europa. Het merendeel van de stemmen komt daarom ook uit Europa (o.a. Arp Schnitger, Cavaillé-Coll, Schlicker) en daarnaast onder meer van de grote Amerikaanse orgelbouwer Skinner. Voor de export worden ook de disposities en de stemmen op verzoek van de importerende landen samengesteld.

Allen Organ Benelux/Loonstra Klassieke Orgels

Allen Organ Benelux is de officiële importeur van de Allen Organ Company voor België, Nederland en Luxemburg en verzorgt de verkoop, plaatsingen, intonatie en service. Stuwende kracht achter Allen Organ Benelux is Henk Loonstra, die meer dan 40 jaar in de orgelbusiness werkt. Hij is kenner van de orgelmarkt als geen ander, met eerdere dealerschappen van Johannus, Isa, Domus, Eminent en thans ook Content. Altijd weer strevend naar het bieden van hogere kwaliteit, werd hij in 1994 exclusief aangewezen als importeur en verdeler van the Allen Organ Company. In 2006 nam hij van Gustie Mertens te Brussel en Miecret het dealerschap over voor België en Luxemburg.

 

‘Zij aan zij’ vergelijkingen met bekende merken waren steeds succesvol, mede hierdoor werden reeds meer dan 300 kerkorgels in de Benelux geplaatst. Goede wijn behoeft geen krans, oftewel kenners luisteren met hun oren en laten zich niet verleiden door hun ogen, met mooie plaatjes, Cd’s, dure folders of imponerende showrooms. Want elke plaatsing is uniek, daarom gaan echte kenners luisteren in kerken, trekken referentie adressen na en kunnen in hun eigen kerk met een gratis 'one day' opstelling zelf spelen, luisteren en het klankpalet en indrukwekkende draagkracht van een Allen orgel ervaren.

 

Allen Organ Benelux maakt geen gebruik van betaalde promotie-organisten, daarbij worden ook geen provisies aan derden betaald of zgn. ‘kortingen’ gegeven. Allen wordt uitsluitend gekozen voor kwaliteit en niet voor korting. Deze kwaliteit wordt bewust gekocht voor lange termijn. Het bewijs hiervoor vindt u als u op Google zoekt: wereldwijd zult u maar enkele gebruikte Allen orgels tegenkomen. Daarnaast is de 10 tot 15 jaar volledige en gratis garantie bij Allen zeer uniek. Andere merken bieden vaak slechts 2 jaar garantie; dat moet al te denken geven.

 

Copyright: Allen Organ Benelux 2022 - Realisatie: Dogravo Drukwerkverzorging, Damwâld